~~~hasil nukilan cik zahidah zakaria~~~

Archive for the ‘HALAL’ Category

AYAM PERCIK PUTIH

Assalamu’alaikum,

Alhamdulillah.. Hari yang cerah seperti biasa.. Kat Alor Setar sekarang suhunya 29’C. Terik jugak kan. Sedar tak sedar, dah nak habis tahun dah. Rasa macam baru je beli diari 2013.. Dah nak bukak buku baru pulak… Tahun ni banyak jugak benda yang berlaku.  Rasanya tahun ni adalah masa ‘turning point’ saya.. Alhamdulillah.. Saya tak dapat ceritakan di sini. Hanya Allah saja yang tau. Cuma saya nak bagitau, dunia ni sementara ja.. Jangan la terpengaruh dengan nikmat2 dunia ni. Kejar lah akhirat yang kekal abadi….  (more…)

Advertisements

CHOCOLATE ALMOND CLUSTERS

Assalamu’alaikum,

Lagi 2 hari nak raya Aidiladha. Dapat cuti, hari raya tu ja. So, kena buat persediaan raya (sayur2 nak masak lauk pagi raya, cuci2 rumah, kuih raya and etc) dalam hujung minggu ni la.. Raya puasa dulu saya order chocolate almond. Sedap tapi mahal huhu. Why not buat sendiri sebab bahan2 xla susah sangat pun nak cari.. Mungkin rasanya x sesedap yang beli tapi kepuasan buat sendiri tu tak tergambar dengan kata2 tau.ececeh berfalsafah lak huhu. Resepi ni saya olah bagi senang nak susun masa memasak. Bagi saya la.. Ok jom layan resepi. (more…)