~~~hasil nukilan cik zahidah zakaria~~~

musim2….

Assalamua’laikum…

Hai semua..lama x mengomel kat blog yang simple ni.. Hari ni dah 1 Sya’aban 1434. Alhamdulillah..Masih diberi peluang untuk menikmati hidup. Lagi sebulan kita akan bertemu dengan bulan yang sangat mulia – RAMADHAN. Sebelum kedatangannya, cuba lah berlatih untuk melalui bulan tersebut dengan sebanyak amal yang mungkin. Banyakkan puasa sunat, bangun solat malam, cari zikir2 dan doa2 untuk amalan seharian dan sebagainya.. Semoga kita dapat melalui akademi Ramadhan dengan cemerlang InsyaAllah..

Ok la.. Tajuk entri ni adalah ‘musim’. Sekarang musim apa ya? Kat Alor Setar ni sekarang adalah musim hujan! Alhamdulillah.. Hujan itu rahmat tau.. Dingin je cuaca.. Dulu panas terik..

Musim buah! Pokok mempelam rumah saya dah banyak berbunga tu. Orang lain dah merasa buah mempelam.. Ketinggalan sikit hehe.. Buah durian pun makin banyak kat tepi2 jalan.. Best2! Favorite gak tu, walaupun bukan la hantu sangat. Maksimum 5 ulas je sekali makan hehe. Teringinnya!!! Kalau dapat durian, makan dengan pulut santan… fuh! Nak makan,tapi…selsema pulak…hmm.. cubaan.. Oh ya.. durian crepe pun mesti ada balik kot?

Last but not least, sekarang adalah musim PEAK PERIOD!!! Bagi yang kerja audit, bulan Jun dan Julai tiap2 tahun mesti sibuk sangat. Nak submit report kat SSM dan tax return kat LHDN.. Kena pandai bahagi masa dan kena sentiasa jaga kesihatan.  Rindunya nak balik keja awal… *_* Take care semua ya!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: