~~~hasil nukilan cik zahidah zakaria~~~

MIA Seminar~1st time

Assalamua’laikum

Cenderahati daripada MIA & Hotel Holiday Villa Alor Setar ~11 April 2013~

Cenderahati daripada MIA & Hotel Holiday Villa Alor Setar ~11 April 2013~

Sekarang ni kena pulun buat misi pergi seminar.. Kena kumpul CPE hour untuk penuhi syarat MIA. Hari khamis lepas saya attend seminar kat Holiday Villa Alor Setar.. Alhamdulillah ada jugak seminar kat Kedah ni..Jimat sikit duit tambang dan hotel. Kebanyakannya ada kat penang  dan KL.. Pokai den… Oh ya, seminar ni ditanggung sepenuhnya oleh bos!! hooraay!! Thank you bos!

Topik seminar agak menarik-Reinvestment Allowance. Pasal cukai. Best! Speaker Mr Kularaj pun best! Tetiba teringin mendalami ilmu tax law haha..

Kat sana saya jumpa ngan Kak Fizah, MIA member. Dah 2 tahun jadi member. Dia kena habiskan 20 CPE hour (point) dalam setahun, so 3 tahun kena 60 point. Aik?? Saya kena 120 point untuk 3 tahun.. setahun kena 40 point- 20 structured + 20 unstructured.. Nampaknya MIA dah ubah rule huhuhu…Lagi banyak belanja la nak dapatkan point tu. hhmmm.. Saya baru nak tanya dia apa beza structured dan unstructured seminar.

Tak apa la.. InsyaAllah.. Duit boleh dicari, pengiktirafan tu lagi susah nak dapat. hehe berlagak gila! ^_^ Kalau ada sapa2 tau beza seminar tadi, boleh la kongsi dengan saya ye..

> updated: dah tau bezanya! hehe thanks to Cunnik Wan..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: