~~~hasil nukilan cik zahidah zakaria~~~

AYAM PERCIK PUTIH

Assalamu’alaikum,

Alhamdulillah.. Hari yang cerah seperti biasa.. Kat Alor Setar sekarang suhunya 29’C. Terik jugak kan. Sedar tak sedar, dah nak habis tahun dah. Rasa macam baru je beli diari 2013.. Dah nak bukak buku baru pulak… Tahun ni banyak jugak benda yang berlaku.  Rasanya tahun ni adalah masa ‘turning point’ saya.. Alhamdulillah.. Saya tak dapat ceritakan di sini. Hanya Allah saja yang tau. Cuma saya nak bagitau, dunia ni sementara ja.. Jangan la terpengaruh dengan nikmat2 dunia ni. Kejar lah akhirat yang kekal abadi….  Read the rest of this entry »

Advertisements

CHOCOLATE ALMOND CLUSTERS

Assalamu’alaikum,

Lagi 2 hari nak raya Aidiladha. Dapat cuti, hari raya tu ja. So, kena buat persediaan raya (sayur2 nak masak lauk pagi raya, cuci2 rumah, kuih raya and etc) dalam hujung minggu ni la.. Raya puasa dulu saya order chocolate almond. Sedap tapi mahal huhu. Why not buat sendiri sebab bahan2 xla susah sangat pun nak cari.. Mungkin rasanya x sesedap yang beli tapi kepuasan buat sendiri tu tak tergambar dengan kata2 tau.ececeh berfalsafah lak huhu. Resepi ni saya olah bagi senang nak susun masa memasak. Bagi saya la.. Ok jom layan resepi. Read the rest of this entry »

musim2….

Assalamua’laikum…

Hai semua..lama x mengomel kat blog yang simple ni.. Hari ni dah 1 Sya’aban 1434. Alhamdulillah..Masih diberi peluang untuk menikmati hidup. Lagi sebulan kita akan bertemu dengan bulan yang sangat mulia – RAMADHAN. Sebelum kedatangannya, cuba lah berlatih untuk melalui bulan tersebut dengan sebanyak amal yang mungkin. Banyakkan puasa sunat, bangun solat malam, cari zikir2 dan doa2 untuk amalan seharian dan sebagainya.. Semoga kita dapat melalui akademi Ramadhan dengan cemerlang InsyaAllah..

Ok la.. Tajuk entri ni adalah ‘musim’. Sekarang musim apa ya? Kat Alor Setar ni sekarang adalah musim hujan! Alhamdulillah.. Hujan itu rahmat tau.. Dingin je cuaca.. Dulu panas terik.. Read the rest of this entry »

MIA Seminar~1st time

Assalamua’laikum

Cenderahati daripada MIA & Hotel Holiday Villa Alor Setar ~11 April 2013~

Cenderahati daripada MIA & Hotel Holiday Villa Alor Setar ~11 April 2013~

Read the rest of this entry »

MIA vs MICPA

Assalamua’laikum…

Tajuk ni buat saya jadi tertanya-tanya petang tadi. Ada link daripada FB page CPA tentang ‘Why join MICPA?’. Apa beza MIA dengan MICPA? Ya, MIA – Malaysian Institute of Accounting, dapat member, jadi CA. MICPA- Malaysian Institute of Certified Public Accountant, kena masuk program dia, pastu dapat member CPA (Malaysia) dan CA (Australia)~kalau ambik Advanced Stage . Read the rest of this entry »